Online schaatsadvies is ontstaan uit de visie dat een krachtig advies duidelijk, kort en bondig moet zijn. Dit is niet meer uitsluitend mogelijk middels een schaatsles maar kan tegenwoordig ook zeer effectief op afstand nu video’s maken en verzenden eenvoudiger is dan ooit.

Middels de opgedane kennis en ervaring tijdens de studies Cios IJs & skatesport (Frieslandcollege, Heerenveen), Bewegingstechnologie (Haagse hogeschool, Den Haag), Bewegingswetenschappen (VU, Amsterdam) en docentenopleiding FBW (VU, Amsterdam) is Wytze van der Zee in staat de theoretische principes te koppelen aan de praktische uitwerkingen van het schaatsen en deze op didactisch verantwoorde wijze over te brengen.

Door zijn ervaring als schaatstrainer bij het Gewest NH-U en Gewest Friesland en als onderzoeker bij verschillende schaatsonderzoeken bij de Haagse hogeschool, TU-Delft en de VU, heeft hij veel kennis opgedaan in het ontleden van de schaatsbeweging. Dit stelt hem in staat de beweging analytisch te benaderen en op deze manier effectieve en functionele adviezen te geven.

Verder is hij veel naar de Weissensee (Oostenrijk) geweest waar hij onder andere de “snelle tour” (schaatswedstrijd van 200 km) reed en meerdere jaren les heeft gegeven bij een organisatie die schaatsreizen naar de Weissensee organiseert.